Ayancık MYO Tiyatro Topluluğu Bir İlke İmza Attı

Ayancık Meslek Yüksekokulu Tiyatro Topluluğu, Öğr. Gör. Günseli ACAR danışmanlığında 27 kişilik tiyatro ekibi ve 12 kişilik yardımcı ekiple yürüttüğü “Kılçık Mahallesi” adlı müzikli danslı tiyatro oyununu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında, 25, 26 ve 27 Nisan günlerinde üç kez sergiledi. Oluşturulduğundan bu yana toplam üç tiyatro oyunu sergilemenin gururunu ve mutluluğunu yaşayan topluluk, Ayancık ve köylerindeki tüm ilköğretim okullarında okuyan yüzlerce öğrenciye ulaşarak onlara tiyatro bilincini aşılamak amacıyla, bu sefer, diğer oyunlardan farklı olarak çocuklara yönelik bir oyun hazırladı.

“Kılçık Mahallesi” adlı müzikli danslı tiyatro oyunu, 25 Nisan’da Sinop Üniversitesi Rektörlüğünün araç desteği ile Yenikonak Yatılı İlköğretim Bölge Okulu salonunda 300 öğrenciye sergilendi. 26 Nisan’da, Ayancık Belediyesi ve Ayancık Milli Eğitim Müdürlüğünün desteği ile Yüksekokulumuza getirilen Abdulkadir Köyü, Ali Köyü, Aşağı Köy, Doğanlı Köyü, Erdemli Köyü, Gürsökü Köyü, Uzunçam Köyü olmak üzere toplam 7 köy okulundan 98 öğrenci ve öğretmenlerine Yüksekokulumuz salonunda sergilendi. Gösterinin ardından yemek yiyen öğrenci ve öğretmenlerine Yüksekokulumuz binası ve laboratuvarları gezdirilerek, Sinop Üniversitesi logolu hediyeler verildi. Programın son günü olan 27 Nisan’da oyun, Ayancık Kültür Merkezi binasında, ilçe merkezinde bulunan tüm ilköğretim okulu öğrencilerine, ailelerine ve ilçe halkına son kez sahnelendi. Her bir gösteri öncesinde katılımcılara, Üniversitemizi ve Yüksekokulumuzu tanıtıcı slayt gösterisi sunuldu. Gösterinin sonunda oyunun yönetmeni Öğr. Gör. Günseli ACAR’a, Yüksekokul Müdürümüz Yrd. Doç. Dr. M. Orhan ARAL tarafından bir teşekkür plaketi ve çiçek takdim edildi.