Yüksekokulumuzda İngilizce Etkinlik Günleri Düzenlendi

İngilizce okutmanımız Refika Zuhal GILIÇ danışmanlığında Çocuk Gelişimi Programı öğrencilerinin özverili çalışmalarıyla İngilizce Etkinlik Günleri gerçekleştirilmiştir. Birinci gün öğrencilerin ve akademik personelin katılımıyla İngilizce final projeleri kullanılarak söyleşi tadında bir sunum eşliğinde video gösterimi yapılmış ve yine İngilizce dersi final projelerinin (İngilizce öğrenime ve öğretimine özel broşürler, dergiler, afişler, maketler ve oyuncaklarının) gösterimi ile sergi etkinliği gerçekleştirilmiştir. Akademik ve yetişkin kitlenin hedef alındığı bu ilk etkinlik gününde, öğrencilerin destek verildiği ve teşvik edildiği takdirde İngilizce eğlenceli, yaratıcı, komik ve bilgi verici projeler üretebildiği gösterilmeye çalışılmıştır. Söyleşi tadındaki etkinliğimizde öğrencilerin her türden projeleri akademik personel ve okul öğrencileri tarafından beğeni ve takdir görmüştür.

İngilizce Etkinlik Günlerinin ikinci gününde, Zübeyde Hanım Anaokulu öğrencilerinin, öğretmenlerinin ve okul müdürlerinin katılımlarıyla özel kostümlü öğrencilerin sunumu ve çocukları eğlendirmeye yönelik katkılarıyla, 4-5 yaş grubu öğrencilerine yönelik İngilizce öğretiminde kullanılabilecek materyal sergisi, gitar eşliğinde şarkı dinletisi, video destekli kısa oyunlar ve şarkılar, yüz ve parmak boyama etkinliklerinin oluşturduğu bir çalışma gerçekleştirilmiştir. Bu etkinlik günündeki temel hedef; küçük yaş grubu İngilizce eğitimi için öncelikle çocukların kalbinde ve beyninde olumlu ve neşeli bir şema oluşturabilmek olmuştur. Ayrıca; çocuklarımızı eğlendirerek geleceğe yönelik olumlu bir yabancı dil bakış açısının kazandırabilmesinin mümkün olduğu vurgulanmıştır.