Oryantasyon Eğitimimiz Tamamlandı

Yüksekokulumuza yeni kayıt yaptıran öğrencilerimiz için “2018-1019 Eğitim-Öğretim Yılı Oryantasyon Eğitim Programı” düzenlenmiştir. Program, öğrencilerimizin üniversitemizi ve yüksekokulumuzu daha iyi tanımalarını sağlamak, akademik ve sosyal hayata daha kolay uyum sağlamalarına yardımcı olmak, akademik birim yöneticilerini, öğretim elemanlarını ve idari birim yetkililerini tanımalarını sağlamak, öğrencilik yaşamları boyunca eğitim öğretim faaliyetlerinin aksamaması için neler yapmaları gerektiği, sağlık, kültür ve sosyal aktiviteler, bilgi işlem, kütüphane, öğrenci hareketliliği gibi konularda ve başvuracağı birimler hakkında bilgi sahibi olmalarını sağlamak amacıyla düzenlenmiştir.

Yoğun bir katılımın gerçekleştiği program, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlamıştır. Açılış konuşmasını yapan Yüksekokul Müdürümüz Sayın Öğr.Gör.Recep AYKAN, üniversitemizin misyonu ve vizyonunu hatırlatarak, öğrencilerimizin başarılı ve huzurlu bir eğitim-öğretim yılı geçirmeleri için yönetim, akademik ve idari birimler olarak her zaman öğrencilerimizin yanında olduğunu vurgulamıştır.

Programda, Yüksekokul Müdür Yardımcımız Sayın Öğr.Gör.Şemseddin ULUÇAM üniversitemizin akademik ve idari birimleri hakkında; Yüksekokul Müdür Yardımcımız Sayın Öğr.Gör.Dr. Günseli ACAR yüksekokulumuzun teşkilat yapısı, akademik birimleri, koordinatörlükler ve öğrenci sayıları hakkında;  Yüksekokul Sekreterimiz Umut Ekren idari ve mali işlerin genel işleyişi, öğrenci işleri, kütüphane, yemekhane ve kantin hizmetleri...vb. öğrencinin ihtiyaç duyacağı birimler hakkında; Bilgisayar Teknolojileri Bölüm Başkanı Öğr.Gör.H.Kübra SEVİNÇ  öğrenci bilgi sistemi, üniversitemizin ve yüksekokulumuzun web siteleri, öğrenci kulüpleri, öğrencilerin bilmesi gereken temel kavramlar hakkında; Muhasebe ve Vergi Bölüm Başkanı Öğr.Gör.Hakan ALİUSTA  akademik takvim, önlisans eğitim-öğretim ve sınav yönetmeliği ile öğrenci disiplin yönetmeliği hakkında öğrencilerimizi bilgilendirmiştir. Ayrıca bölüm başkanlarımız Öğr.Gör.Benan KURT YILMAZ, Öğr.Gör.Cansu ÖZTÜRK, Öğr.Gör.Muhammed Ali ZOROĞLU ile bölüm hocalarımızdan Öğr.Gör.Atakan BEKAR bölümlerinin ve programlarını tanıtımını gerçekleştirmişlerdir. Bunun yanı sıra öğrencilerimize Uzaktan Eğitim veren, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi bölümü hocamız Öğr.Gör.Sabri BOZTEPE ile Türk Dili Bölümü hocamız Öğr.Gör.M.Özgür DURU öğrencilerimizle tanışarak ve dersleri hakkında genel bilgi vermişlerdir.

Öğrencilerimiz Yunus Emre YAZGU ve Seyhan ÖZTÜRK sunumunu yaptığı Oryantasyon Eğitim Programı, Lojistik 2.sınıf öğrencilerimiz Ogün ÜSTÜN ve Mertcan YAMAN’ın müzik dinletisi ile sona ermiştir.