Geleceğin Orman Teknikerleri Ayancık Ormanlarında

Üniversitemiz Ayancık Meslek Yüksekokulu Ormancılık Bölümü öğrencileri sahaya inerek, mesleki uygulamaları yerinde görme imkanı yakaladı.

Bu kapsamda arazi uygulama alanı olan Ayancık Orman İşletme Müdürlüğü, Karadağ İşletme Şefliği sınırları içerisinde yer alan Hürremşah köyü mevkiinde, Karadağ Orman İşletme Şefi Sayın Ahmet MALKOÇ ve şeflik personeli tarafından karşılandı.

Ayancık Meslek Yüksekokulu Ormancılık Bölümü  Öğr. Gör. Sayın Tuba MALKOÇ koordinesinde gerçekleştirilen Orman Bakımı dersi arazi uygulamasında bölümümüz öğrencilerine, öncelikle orman bakım tedbirlerinden sıklık bakımı hakkında teknik bilgiler verilerek, uygulamalı olarak sıklık bakımı tatbikatı yapıldı.

Daha sonra, arazi uygulaması için önceden hazırlanan örnek alanda ağaçlara yapılan damgalama işlemi sırasında dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında kısaca bilgi verilerek, örnek birkaç ağaç üzerinde damgalama işlemi gerçekleştirildi.

Öğrencilerimiz,  günün yorgunluğunu Erfelek Tatlıca Şelalesinde kısa bir mola vererek attılar.