AYANCIK MYO LOJİSTİK VE GİRİŞİMCİLİK KULÜBÜ SAMSUN GEZİSİ

AYANCIK MYO LOJİSTİK VE GİRİŞİMCİLİK KULÜBÜ SAMSUN TEKNİK GEZİSİ

Sinop Üniversitesi Ayancık Meslek Yüksekokulu Lojistik ve Girişimcilik kulübünün organize ettiği, Yönetim ve Organizasyon bölümü, Lojistik Programı hocalarından; Öğr. Gör. Şemseddin ULUÇAM, Öğr. Gör. İsmail GÜÇLÜ ve Öğr. Gör. Türkan Müge ÖZBEKLER’in koordinasyonunda; Samsun ilinde Lojistik faaliyetleri yerinde görme ve inceleme maçlı Teknik gezi 34 öğrencinin katılımıyla 17 Kasım 2018 Cumartesi günü icra edildi.

Sabah 06:45 te Ayancık’tan hareket eden kafile, 10:15 te Samsunport Limanına ulaştı. Limanda topluluğu karşılayan yetkililer, açık ve kapalı alanlarda Liman yerleşkesini ve yaptıkları faaliyetleri aktardılar. Limanın sahip olduğu yetenekler ve Bölge ekonomisine katkısının ön planda olduğu gezide Liman yetkilileri, öğrencilerimize gelecekteki iş yaşamlarında başarılı olmaları için gereken saha tecrübelerini de aktardı.

Liman ziyaretinin akabinde, Türk Deniz Kuvvetlerinin etkili vurucu güçlerinden olan F 243 Yıldırım Fırkateyninin aynı yerleşkede misafir olması sebebiyle Askeri makamlarla yapılan görüşme neticesinde alınan izinle ziyaret edildi. Hatıra fotoğrafları çektirildi.

Teknik gezinin 2. Etabı olan Yurtiçi Kargo Samsun Transfer ve Lojistik merkezine saat 13:40 ta ulaşıldı. Kafilemizi karşılayan, Bölge Müdürlüğü ve Transfer Müdürlüğü yetkilileri, okulumuzda örgün ders olarak okutulan ve Devlet okullarında tek olma özelliği taşıyan “ Kargo Taşımacılık Hizmetleri” dersinde teorik bilgiyi alan öğrencilerimize, işin sahada nasıl yapıldığıyla ilgili geniş bilgiler verdiler.

Kafile 16:00 da Samsundan hareket ederek Saat 19:30 da Ayancık’a ulaştı.

Lojistik ve Girişimcilik kulübü öğrencileri yapılan gezinin eğitim hayatlarına katkısının çok önemli olduğunu vurgulayarak bu tarz etkinliklerin devamını talep ettiklerini belirttiler.

Bu gezinin planlanması ve icrası sürecinde desteklerini esirgemeyen Sinop Üniversitesi yönetimimize, Bizleri misafir eden, Samsunport Liman İşletmeciliğine ve Yurtiçi Kargo Samsun Bölge Müdürlüğü yetkililerine şükranlarımızı sunarız.