24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLAMA ETKİNLİKLERİ

1928 yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Millet Mektepleri Başöğretmenliği unvanı verilişinin 90’ıncı, bu anlamlı günün 24 Kasım Öğretmenler Günü olarak kutlanmaya başlanmasının da 37’inci yılında, ilçemiz Ayancık’ta düzenlenen etkinliklere Yüksekokul Müdür Yardımcımız Sayın Öğr.Gör.Dr.Günseli Acar katıldı.

Etkinlikler kapsamında, Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanında çelenk sunum töreni düzenlendi. Yüksekokulumuzun ve Milli Eğitim Müdürlüğü çelenklerinin Atatürk büstüne sunulmasının ardından program, Ayancık Kültür Merkezi’nde devam etti.

Ayancık Kültür Merkezi’ndeki Ayancık Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığının ve daire amirlerinin de eşlik ettiği törende, günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı. Öğrenciler tarafından Şiir ve kompozisyonlar okundu. Emekli olan öğretmenlerimize hizmet şeref belgeleri verilirken, adaylığı sona eren öğretmenlerin yemin töreni gerçekleştirildi.

İlçemizdeki okullar arası düzenlenen resim, şiir kompozisyon yarışmalarında derece giren öğrencilere hediyeleri verildi. Program, Ayancık Halk Eğitimi Merkezi ve A.S.O Müdürlüğü halk oyunları ekibinin yöresel oyunlarımızı sergilemelerinin ardından son buldu.