TARİHÇİ-YAZAR PROF. DR. AHMET ŞİMŞİRGİL YÜKSEKOKULUMUZDA KONFERANS VERDİ

Ayancık Belediyesinin katkılarıyla, Marmara Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, Yüksekokul öğrencilerimize  “Osmanlıyı Doğru Anlamak” konulu konferans verdi.

Gençlere seslenen Sayın Prof.Dr.ŞİMŞİRGİL, "Tarih, dil, din, edebiyat gibi insana şahsiyet kazandıran bilimlerdir, şayet bunlar bilinmezse şahsiyet elden gider" sözleriyle tarihin önemini vurgulayarak, “Yeryüzünde Osmanlı kadar haksız yere iftiraya uğramış bir millet daha yoktur. Tarihimizi iyi öğrenmek zorundayız. Bunu yaparken de doğru kaynakları bulmalıyız, araştırmalıyız” dedi.

Günün anısına Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil'e Yüksekokul Müdürümüz Sayın Öğr.Gör.Recep AYKAN plaket takdim ederek, katılımlarından dolayı teşekkür ederken, konferans soru cevap şeklinde devam etti. Yüksekokul öğrencileri adına da öğrenci Havvanur İŞÇİ çiçek takdim etti.

Konferans sonunda Tarihçi-Yazar Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, okurlarına kitaplarını imzaladı. Ayancık Belediyesinin katkılarıyla düzenlenen konferansa, Kaymakam Abdullah Seçkin KOÇAK, Belediye Başkanı Aslan ÖZDEMİR, İlçe Jandarma Komutan V.  J.Astsubay Kıdemli Başçavuş Hasan KILINÇ ve İlçe Müftüsü Ömer ERGÜL katıldı.