KONTROL VE OTOMASYON PROGRAMI ÖĞRENCİLERİNİN “TOFAŞ ANADOLU ARABALARI MÜZESİ” GEZİSİ

01.12.2018 tarihinde Kontrol ve Otomasyon Programı öğrencileri, “Tofaş Anadolu Arabaları Müzesi” gezilmiştir. Müzede, Fiat’ın ilk Murat 124, ilk Murat 131, ilk kartal, son uno, son tipo arabaları ve tekerlekten-arabaya araç teknolojisinin gelişimini görme, inceleme ve anlama imkânı bulmuşlardır.

Sonrasında, Tofaş Sanat Galerisinde sergilenen “Kantarın Topuzu Sergisi” gezilerek, geçmişten günümüze Terazi ve Tartı sistemlerinin basit ve karmaşık yapıları incelenmiş ve mekanizmaları hakkında bilgi sahibi oldular.

Ayrıca öğrenciler, Bursa şehrini de gezme ve tanıma imkânı bulmuşlardır. Osman Gazi ve Orhan Gazi Türbeleri Ziyaret edilmiş, Ulu Cami, Tophane, Kayıhan Çarşısı, Kapalı Çarşı, Koza Han gibi Bursa’nın turistik yerleri de görülmüştür.

Bu gezinin düzenlenmesi için destek veren Ayancık Belediyesine, Ayancık Meslek Yüksekokulu Yönetimine, Elektronik ve Otomasyon Bölümü hocalarına ve Öğr.Gör.Cansu ÖZTÜRK'e teşekkürlerimizi sunarız.