Ayancık Belediyesi ve Ayancık Kaymakamlığı Mezun Olan Ayancık MYO Öğrencilerine Yönelik “Veda Yemeği” Düzenledi.

Ayancık Meslek Yüksekokulu 2.Sınıf öğrencilerine yönelik Ayancık Belediyesi ve Ayancık Kaymakamlığı tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen “Veda Yemeği” bu yıl da büyük bir katılımla gerçekleşti.

Apart Otel Tesisleri'nde gerçekleştirilen veda yemeğine, Ayancık Kaymakamı Suat YILDIZ, Belediye Başkanı Ayhan ERGÜN, İlçe Garnizon Komutanı Yzb.Volkan TORUN, Ayancık Cumhuriyet Başsavcısı Ersin TAŞKAZAN, Yüksekokul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mustafa Orhan ARAL, İlçe Emniyet Müdürü Tuncay PEKİN, İlçe Milli Eğitim Müdürü Orhan KÖKSAL, Yüksekokul Müdür Yardımcıları Yrd.Doç.Dr.Ünal ÖZ, Öğr.Görevlisi Ahmet Reşit KAVSAOĞLU, Belediye Başkan Yardımcısı A.Adil AKIN, Belediye Meclis Üyeleri, Meslek Yüksekokulu akademik ve idari personeli ile mezun öğrenciler katıldı.

Yüksekokul öğrenci temsilcisi Yasin KABLAN tarafından yapılan açılış konuşması ardından Ayancık Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mustafa Orhan ARAL, Belediye Başkanı Ayhan ERGÜN, Ayancık Kaymakamı Suat YILDIZ, birer konuşma yaptılar. Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd.Doç.Dr. Orhan ARAL, mezun olan öğrencileri kutladıktan sonra, her yıl geleneksel olarak Ayancık Belediye Başkanlığı ve ilçe Kaymakamlığımızca mezun olan öğrencilere “veda yemeği” düzenlendiğini, yine ilçeye yeni gelmiş öğrencilere de geleneksel olarak “hoşgeldiniz pikniği” verildiğini belirtti. Bununla birlikte desteklerine ihtiyaç duyulduğu her konuda sayın Kaymakamı ve Sayın Belediye Başkanını her zaman yanlarında gördüklerini belirten ARAL, yüksekokulun gelişimi açısından bunu fevkalade bir yaklaşım olarak değerlendirdiğini ifade etti.

2013 - 2014 eğitim- öğretim yılından itibaren mevcut programlara ilaveten yeni açılan “Çocuk Gelişimi” ve “Lojistik“ I.örgün ve II. Örgün programları ile “Kontrol ve Otomasyon” II. Örgün programına 30’ ar öğrenci alınacağını, mevcut 384 olan öğrenci sayısının bu sene 500’ ün üzerine çıkabileceğini belirten ARAL, 18 Akademik ve 15 idari olmak üzere toplam 33 personel ile eğitim- öğretim hizmeti verdiklerini, önümüzdeki birkaç yıl içerisinde öğrenci sayısını 1000’ in üzerine çıkartmayı hedeflediklerini ifade etti.

Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd.Doç.Dr. Orhan ARAL, bu yıl hizmet vermeye başlayacak olan Kredi Yurtlar Kurumu öğrenci yurdunun Ayancık için çok önemli bir yeri olduğunu belirterek Sinop Üniversitesinin ilçelerdeki Meslek Yüksekokulları içerisinde Kredi Yurtlar Kurumu yurdu bulunan tek yer olduğunu ve bu konuda emeği geçen milletvekilimiz Mehmet ERSOY, Kaymakamımız Suat YILDIZ ve Belediye Başkanımız Ayhan ERGÜN ile Meclis üyelerine öğrenciler adına teşekkür etti.

Meslek Yüksekokulunun planlı bir şekilde ileriye baktığını ve Ayancık halkının öğrenciye sıcak ve alakalı tutumunun Meslek Yüksekokulunun geleceğini olumlu bir şekilde etkilediğini belirten ARAL, öğrenci sayısının artmasıyla birlikte doğabilecek bazı sorunlara da şimdiden önlem alınması gerektiğine değinerek Ayancık halkı ile esnafının da profesyonel bir şekilde organize olarak, gelen üniversite öğrencisine “ öğrenci kenti “ denilebilecek yapı içerisinde hizmet vermelerini istedi .

Konuşmalar ve yemek sonrası öğrenciler canlı müzik eşliğinde saatlerce eğlendiler.