Ayancık Meslek Yüksekokulu, Bahçeşehir Üniversitesinde Düzenlenen Robot Yarışmasında Derece Aldı

22-23 Haziran 2014 tarihlerinde Bahçeşehir Üniversitesi tarafından düzenlenen BAU Robotics Robot Günleri yarışması ve Standford & BAU Robotics Laboratuvarı’nın açılışına katılan Sinop Üniversitesi Ayancık Meslek Yüksekokulu Mekatronik Topluluğu Öğrencilerinden oluşan RoboTim, Proje-Fikir kategorisinde 5 proje ile, Multicopter yarışma kategorisinde ise 2 multicopter ile Üniversitemizi temsil ettiler.

Multicopter Yarışma kategorisinde “Kirpicopter-1” adlı multicopterimizi kullanan RoboTim üyesi Muhammed Ali DEGE, 35 multicopterin katıldığı kategoride ikincilik elde etti. Proje-Fikir kategorisinde büyük ilgi gören RoboTim, projeleri ile göz doldurdu. Akıllı Medikal Yatak ve Akıllı Pnömatik Taşıyıcı Projeleri büyük ilgi uyandırdı.

Standford & BAU Robotics Lab’ı gezen RoboTim bir çok yenilikçi teknoloji ve yapay zeka sistemlerini tanıma ve bunun yanı sıra etkinliğe katılım gösteren sanayicilerle bir araya gelme fırsatı yakaladı.