Bahçeşehir Üniversitesi'nden Derece ile Döndük

22-23 Haziran 2014 tarihinde BAU Robotics düzenlediği Robot Günleri yarışması ve Standford &BAU Robotics Laboratuvar’ının açılışına katılan Sinop Üniversitesi Ayancık Meslek Yüksekokulu, Mekatronik Topluluğu Öğrencilerinden oluşan RoboTim, Proje-Fikir kategorisinde 5 proje ile Multicopter yarışma kategorisinde ise 2 multicopter ile Üniversitemizi temsil etmişlerdir. Multicopter Yarışma kategorisinde “kirpicopter-1” adlı multicopterimizi kullanan RoboTim üyesi Muhammed Ali DEGE, 35 multicopterin katıldığı kategoride ikincilik elde etti. Proje-Fikir kategorisinde derece alamayan ancak büyük ilgi gören RoboTim, projeleri ile göz doldurdu. Akıllı Medikal Yatak ve Akıllı Pnömatik Taşıyıcı Projeri büyük ilgi uyandırırken, TRT HD bu iki projemizin ekibi ile röportaj yaptı. Bir Ayancıklı olarak da tanıdığımız, Standford &BAU Robotics Lab’ı gezen RoboTim bir çok yenilikçi teknoloji ve yapay zeka sistemlerini tanıma ve bunun yanı sıra etkinliğe katılım gösteren sanayicilerle bir araya gelme fırsatı yakaladı.